Tips inför renovering

Funderar du på att renovera hemma? Utför du renoveringen själv? Här kommer lite tänkvärda tips innan du sätter igång!

1. Tänk på att det kan vara värt att ta in en rörmokare som ”pluggar” köket eller badrummet innan du börjar.
Innan du börjar riva loss inredningen hemma är det en bra ide att plugga rör och avlopp i köket eller badrummet först så inget vatten börjar spruta och orsakar vattenskador.

2. Avstängning av vatten, har du grannar? Bor du i ett flervåningshus?
Kolla vilka regler som gäller för vattenavstängning och sätt upp lappar så dina grannar får lite förvarning.

3. Installera ballofixer.
En rörmokare kan hjälpa dig att installera avstängningsventiler (kulventiler) om detta inte redan finns. På så sätt kan du stänga av vattnet för badrum eller kök beroende på vad du renoverar, vilket gör att du kan arbeta smidigare och med mer frihet under din renovering.

4. Synliga skarvar.
Tänk på att alla skarvar måste vara synliga och lätt kunna inspekteras. Rörassistansen följer alla branschregler och kan komma med tips och råd för hur du går tillväga så även ditt försäkringsbolag blir nöjd med renoveringen.

5. Droppskydd under diskmaskinen.
Kom ihåg att lägga in droppskydd under diskmaskinen. Droppskyddet hjälper till vid ett eventuellt läckage så vattnet rinner ut framför maskinen så du snabbt blir varse ifall något läcker. Dessa droppskydd finns också för kyl och frys och även till under diskbänken/diskbänksskåpet.

6. Försäkringsbolaget.
Tänk på att försäkringsbolagen vill att vissa arbeten utförs av certifierad hantverkare. Rådgör med oss så du vet vilka moment under arbetets gång som bör utföras av en rörmokare.

Har du tummen mitt i handen? Inga problem – kontakta oss och diskutera dina renoveringsplaner. Vi har bra kontakt med plattsättare, snickare, elektriker och andra hantverkare och tillsammans kan vi hjälpa till att förverkliga renoveringsdrömmen!

För fler tips från Rörmokaren, kika in här

5 + 2 =