5 starka anledningar till varför du bör byta din varmvattenberedare

Funderar du på att byta VVB? Rörassistansen jobbar dagligen med kunder som har frågor kring byte eller nyinstallation av varmvattenberedare. Ibland är ett byte oundvikligt om den gamla varmvattenberedaren sprungit läck eller gått sönder på annat vis. Förhoppningsvis har du som kund en försäkring som kan täcka eventuella skador om något sådan skett och vattnet runnit ut där det inte skall vara.

Ibland råkar vi på kunder som har en gammal varmvattenberedare med flera år på nacken som skall bytas ut just för att undvika den typen av olyckor. Det är klokt och förutseende! Men, det finns några andra bra anledningar som vi gärna vill upplysa om. Vi vill också starkt rekommendera att alltid anlita en professionell rörmokare vid byte av varmvattenberedare!

 

  1.  Spara pengar
    Att byta din gamla varmvattenberedare till en modern kan spara dig pengar då de nya modellerna har bättre isoleringskvalité. Mycket värme och energi förspills i onödan på äldre beredare, så kallad tomgångsförlust. Dessutom försämras isoleringen ju äldre varmvattenberedaren blir, även om den från början höll god kvalité.
  2.  Lättare att hålla vattnet varmt.
    Bra isoleringskvalité innebär också att vattnet lättare och mer energieffektivt kan hållas varmt i tanken. Detta är också viktigt då minst 60 grader krävs för att slippa bakterietillväxt och legionella (legionärssjuka).
  3. Energisnålt
    Flera hus har samma uppvärmningssystem för både värme och tappvatten. Genom att installera en separat varmvattenberedare blir det smidigare att kunna nyttja varmvatten till dusch och bad etc utan att behöva slösa energi i onödan när behovet av värme i huset inte är lika stort, som t ex på sommaren.

 

4.  Matcha kapacitet med förbrukning
Hur stor varmvattenberedare har ni? Har de små barnen vuxit upp till tonåringar eller har de vuxna barnen flyttat hemifrån. Se över era dagliga vanor, vilka tider används beredaren mest? Livet förändras ständigt och det gör även vattenförbrukningen i ett hushåll. Spara energi genom att matcha kapaciteten med förbrukningen

5. Miljövänligt
Flera av de moderna modellerna av varmvattenberedare kan kopplas samman med en värmepump eller solpanel, då gör du även miljön en tjänst!

Rörassistansen har lång erfarenhet av de olika märken av varmvattenberedare som finns på marknaden och har jobbat med de allra flesta modeller. Du är välkommen med dina frågor till oss, våra rörmokare hjälper dig med allt från service till nyinstallation av varmvattenberedare i Stockholm.

Ring oss på 08- 200 333.
Eller maila info@rorassistansen.se

 

För fler tips från Rörmokaren, kika in här

9 + 11 =