Ni vet väl att Rörassistansen kan erbjuda fasta priser på installation av värmepumpar, separat eller i kombination med varmvattenberedare. Vi arbetar i hela Stockholm med omnejd, kontakta oss idag för en offert!

Vid den här typen av större installationer är det också möjligt att nyttja skatteverkets schablonmall för ROT-avdraget.  Läs mer här

Vi vill med våra kunder föra en öppen dialog och du får klara och tydliga alternativ presenterade att ta ställning till. När vi lämnar en offert ger vi dig oftast ett helheltspris där inforsling och bortforsling ingår, både el och rörinstallation, all materialåtgång etc. En helhetslösning anpassad för ert behov!

En värmepump är ett bra miljöval. I de flesta fall är det också en relativt billig uppvärmningslösning för ditt hus, vilken typ av hus det än är. Det gäller bara att välja rätt värmepump för just dig.

Kanske har du redan en värmepump av modell äldre, dessa kan dra väldigt mycket el, så bara det är en bra anledning att uppgradera till nyare modell.

 

Nedan finner du lite allmän information om olika typer av värmepumpar.

 

Bergvärmepump

Just ordet bergvärme är lite missvisande då värmen egentligen inte i dessa fall utvinns direkt ur berget. Istället alstras värmen genom att vi utvinner energin ur det ca fyrgradiga grundvattnet. Detta genom borrning i berggrunden, endast ca 80 – 200 meter ned beroende på hur grundvattnet ligger och med en teknik som kallas kompressorprocess. En av fördelarna med en bergvärmepump är att den har samma effekt året om. Kontakta din kommun om du går i bergvärmetankar då du behöver ansöka om tillstånd för detta.

Luft/vatten värmepump

Om du har ett hus med vattenburet värmesystem kan du använda dig av en luft/vatten värmepump för uppvärmningen. Fördelarna är att det är snabbt och enkelt att installera och det är förhållandevis billigt. Aggregatet som sätts på utsidan av huset använder sig, precis som det låter, av luften för att skapa varmt vatten som sedan leds in i radiatorerna eller för förbrukning. Värme alstras även på vintern och i kall luft men inte i lika hög verkningsgrad.

Normalt behövs inget tillstånd för installation av en luft/vatten värmepump men kanske vill du meddela grannarna om du bor tätbebyggt? Aggregatet har ett surrande ljud så se till att placering inte stör.

 

Luft/Luft värmepump

En luft/luft värmepump kallas ibland för komfortvärmepump då den kan ställas om och användas som AC. Den här typen av värmepump kan ge bra effekt även nere vid 20 minusgrader. T o m på ytor stora som 100-150 kvm hävdar en del tillverkare. Men det kan vara värt att tänka på att det är när förhållandena är goda och vid öppen planlösning samt hur rummet/huset är möblerat.

Bra att veta: Vid nyinköp kan det, istället för att bara titta efter COP, vara bättre att se till Årsvärmefaktorn. Den ger en tydligare bild genom en teoretisk beräkning av effektiviteten och tar med andra faktorer som t ex hur många som bor i hushållet och var i landet ni bor.

(Vill du läsa mer om installation av enbart varmvattenberedare kan du kolla in nedan.

https://rorassistansen.se/om-oss/tips-fran-rormokaren/5-anledningar-att-byta-varmvattenberedare/