Rorassistansen.se

Rörinspektion
Hem > Rörinspektion

Länkar

Vad är en rörinspektion?

En rörinspektion är en viktig och avgörande metod för att undersöka tillståndet på rörledningar och avloppssystem. Detta lämpar sig bäst när du ofta upplever återkommande stopp, långsamt rinnande vatten eller dålig lukt. Här går vi igenom hur en inspektion går till, vilka metoder som finns och vem du kan kontakta vid behov av hjälp.

Hur ofta ska man kontrollera rören?

Det rekommenderas att inspektera rören vart 5:e till 10:e år. Hur ofta din rörinspektion bör genomföras beror på flera faktorer, inklusive ålder på rören, typen av material och huruvida rätt saker spolas ned eller inte. Generellt rekommenderas det att inspektera rören vart femte till tionde år för bostadshus. För äldre fastigheter eller om du upplever problem med avloppet, som återkommande stopp eller dålig lukt, kan det vara klokt att göra en inspektion oftare.

Olika typer av inspektioner

Det finns flera typer av rörinspektioner som kan utföras beroende på syftet med inspektionen. Här är några vanliga typer:

Felsökning

Felsökningsinspektioner används när det redan finns ett identifierat problem, som en blockering eller ett läckage. Genom att skicka ner en kamera i rören kan teknikerna exakt lokalisera problemet och bedöma vilken typ av åtgärd som behövs. Detta är en snabb och effektiv metod för att undvika onödiga grävningar och reparationer.

Funktionsbesiktning

En funktionsbesiktning utförs oftast i samband med att ett nytt avloppssystem tas i bruk. Syftet med denna typ av rörinspektion är att säkerställa att installationen har utförts korrekt och att systemet fungerar som det ska. Detta är en viktig åtgärd för att undvika framtida problem och säkerställa att avloppssystemet är i bästa möjliga skick från start.

Konditionsbesiktning

En konditionsbesiktning är en grundlig genomgång av rörens nuvarande tillstånd. Denna typ av rörinspektion är särskilt viktig för äldre fastigheter och ett bra renoveringstips. Genom att utföra en konditionsbesiktning kan man få en klar bild av om rören behöver bytas ut, repareras eller om de är i tillräckligt bra skick för att användas i många år till.

Slutbesiktning

Slutbesiktning sker efter att en rör- eller avloppsrenovering är avslutad. Denna inspektion säkerställer att arbetet har utförts korrekt och att alla problem har åtgärdats. Det är ett sista steg för att garantera att ditt rörsystem är i fullt fungerande skick och redo att användas.

Vad kostar det?

I Stockholm kostar en rörinspektion vanligtvis mellan 2 000 och 5 000 kronor. Om inspektionen kräver mer avancerad utrustning eller omfattar ett större område kan kostnaden stiga. Likaså beroende på fastighetens storlek.

Rörinspektion i Stockholm

I Stockholm finns det flera professionella företag för rörinspektion att välja mellan. Här har vi listat några av våra rekommendationer: 

Miljövision

Miljövision erbjuder grundliga och miljövänliga lösningar för rörinspektion. De använder modern kamerateknik för att snabbt identifiera och åtgärda problem i dina rör. Företaget grundades 1996 och hjälper till med alla typer av rörinspektioner

Stockholms Rörinspektion

Stockholms Rörinspektion är också ett bra alternativ för de som söker ett företag med fokus på avancerad teknik och kundnöjdhet. De är kända för sina detaljerade inspektionsrapporter och erbjuder tjänster som hjälper dig att undvika framtida problem med dina rör.

Alvis Rörakut Service

En annan pålitlig aktör är Alvis Rörakut, som är specialiserade på rörinspektioner i hela Stockholm. De erbjuder snabb service och har lång erfarenhet av att hantera allt från små avloppsproblem till större rörinspektioner.