Installation Varmvattenberedare

 

Att byta din gamla varmvattenberedare till en modern kan spara dig pengar då de nya modellerna har bättre isoleringskvalité.

Rörassistansen har lång erfarenhet av de olika märken av varmvattenberedare som finns på marknaden och har jobbat med de allra flesta modeller.
Du är välkommen med dina frågor till oss, vi hjälper dig med allt från service till
nyinstallation av varmvattenberedare i Stockholm.

Nedan kan du läsa ytterligare information om varmvattenberedare.

Det finns olika typer av varmvattenberedare att välja på. Första steget är typ av varmvattenberedare. (Det finns förrådsberedare, genomströmningsberedare och beredare med plattvärmeväxlare.)


    • Det som fungerar bäst för just dig beror lite olika faktorer. Är det bara tappvatten som skall användas eller skall beredaren även fungera för uppvärmning av hushållet?

 

    • Ett normalstort hushåll kan nog klara sig med en varmvattenberedare på 200 liter. Vid användning blandas det uppvärmda vattnet med det kalla kranvattnet så i praktiken får man ut ca 300 liter varmt tappvatten.

 

    • När man kommit så långt står valet mellan Emaljerad, Kopparbelagd eller rostfri. Den emaljerade rekommenderas främst om du har egen brunn och kalkrikt vatten.

 

Kopparbelagda och rostfria varmvattenberedare är relativt underhållsfria och passar om du bor där det finns kommunalt vatten.

Tänk på att det även kan vara bra att serva en varmvattenberedare regelbundet. Särskilt om du har en emaljerad varmvattenberedare då dessa kräver byte av offeranod med jämna mellanrum.
Dessutom är det bra att kolla så beredaren håller en temperatur på 60° C för att undvika legionellabakterier. Glöm inte heller att kontrollera säkerhetsventilen så att den både öppnar och stänger ordentligt.


Rörassistansen är den rörmokare i Stockholm som du kan ringa när du behöver hjälp med din varmvattenberedare. Du når oss på 08 – 200 333

Rörassistansen i Storstockholm AB
Folkskolegatan 16
117 35 Stockholm

08-200333
info@rorassistansen.se